Qui som?

a can Pistraus loc adv A la perdició, al desastre. Eren molt rics, però tota la seva fortuna se n’ha anat a can Pistraus.

L’Entitat Cultural i Festiva “Can Pistraus” és una associació de Vilanova i la Geltrú que va néixer l’octubre de 2006 amb el propòsit d’omplir el forat que havien deixat altres associacions de la ciutat, tant les històriques com les més joves.

No era una qüestió de competir, sinó d’enriquir el patrimoni cultural de la ciutat que compartim.

Així doncs sempre hem estat oberts a tothom qui tingui interès en portar a terme una activitat innovadora i atractiva.

Assemblea fundacional de Can Pistraus
Assemblea fundacional de Can Pistraus

Can Pistraus està format per gent jove (i ja no tan jove) i per això volem que aquest col·lectiu tingui més oportunitats per divertir-se que les que hi ha actualment.

Volem que puguin passar-s’ho bé a preus populars i sense discriminacions de cap mena. I que no hagin d’anar a fora per trobar ofertes culturals i d’entreteniment prou interessants.

Que no tot depengui d’iniciatives privades o de l’administració. I, en definitiva, que hi hagi una alternativa.

Al llarg dels anys anys hem sabut celebrar a la nostra manera les festes més tradicionals, com el Ball de Mantons, i al mateix temps innovar amb actes com el Tingladu, que va començar sent una Jornada Cultural a Baix a Mar.

Tot i tenir activitat durant tot l’any, en el calendari canpistrauenc hi destaquen el Carnaval per una banda i la Festa Major per l’altra, amb el ja popular Tingladu.

El Tingladu de Can Pistraus
Desena edició del Tingladu de Can Pistraus

Can Pistraus també té un element important, l’autocrítica. L’associació sap fer broma d’ella mateixa i qualsevol crítica hi serà benvinguda. Tothom qui conegui l’associació i el què fa, té dret a opinar.

A Can Pistraus ser soci/a no vol dir pagar i callar, sinó col·laborar i crear. No és un simple privilegi i una sèrie de descomptes, sinó una oportunitat per fer el que es vulgui amb l’ajuda dels altres socis/es.

Creiem que Can Pistraus ha aconseguit no fer justícia a la seva definició original i s’ha convertit en un nou impuls per la vida cultural i festiva de Vilanova i la Geltrú.